Bulgaars international voor OHL
25-07-2013 om 21:05 (3131x gelezen)
De 26-jarige Bulgaar Ivan Bandalovski tekende een contract voor 3 seizoenen bij OHL. Deze 12-voudige international moet het uitvallen van de geblesseerde Gunther Vanaudenaerde helpen opvangen. De aanvallend ingestelde rechtsback, die ook op de rechtshalf uit de voeten kan, komt over van CSKA Sofia.

Bandalovski leerde in zijn thuisland voetballen bij de jeugd van Levski Sofia. Op zijn 17de verhuisde hij naar Litex Lovech, waarmee hij al snel zijn debuut maakte in de Bulgaarse hoogste klasse. Feyenoord zag wel wat in de rechtsvoetige Bulgaar en haalde hem naar Rotterdam. In de Eredivisie kon Bandalovski zich niet doorzetten en na anderhalf seizoen keerde hij terug naar Litex Lovech.

Begin 2008 versierde Bandalovski een transfer naar Lokomotiv Sofia. Daar nam zijn carrière een hoge vlucht en in oktober 2009 debuteerde hij met Bulgarije tegen Georgië. Ondertussen heeft Ivan 12 caps achter zijn naam staan. Hij trad ook 12 keer aan bij de U21 van zijn land.

In de herfst van 2010 verkaste Bandalovski naar topclub CSKA Sofia, het Anderlecht van Bulgarije heeft 31 titels en 20 bekers in de prijzenkast staan. Bandalovski betwistte zowat 65 wedstrijden bij die club en won in 2011 de beker. De Bulgaarse topclub kampt al een tijdje met financiële problemen en daarom keek Ivan uit naar een nieuwe sportieve uitdaging.

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook