Jupiler Pro League - 10e speeldag
Oud-Heverlee Leuven - KVC Westerlo
1 - 1
Stadion Den Dreef
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag Achteraf Beeldmateriaal
Invalbeurt Chuka levert puntje op
15-10-2011 om 21:55 (2813x gelezen)
Het zag er aan de rust niet goed uit voor OHL. De Leuvenaars trokken immers met een 0-1 achterstand de kleedkamer in. Bovendien speelde de thuisploeg in die eerste vijfenveertig minuten aan een te laag tempo en creëerde het te weinig gevaar. In de klassieke veel betere tweede helft zette OHL de Kempenaars onder druk. Chuka zorgde voor de gelijkmaker en OHL leek in de slotfase over Westerlo te zullen denderen, maar de bezoekers hielden stand.

Coach Van Geneugden recupereerde Raymaekers en Vermeulen voor de levensbelangrijke wedstrijd tegen Westerlo. Voor rechtsachter Boi kwam de partij te vroeg. De Bruggeling sukkelt nog steeds met de hamstrings. Zo kwam er, alweer, een onuitgegeven Leuvense defensie aan de aftrap. Raymaekers en Ngalula voetbalden centraal achterin, Weuts op de linksachter en Vermeulen op de rechtsback. Er stonden overigens elf Belgen aan de aftrap bij OHL.

De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd: De Vriese zette zich goed door op links, maar besloot dan iets te wild naast. Een gemeten voorzet versturen naar Remacle, vrij in de zestienmeter, zou een betere optie geweest zijn. Iets voorbij het kwartier stak de thuisploeg een knappe combinatie in elkaar: Raymaekers opende op Ruytinx, de Leuvense kapitein legde terug op Azevedo en die zag dat De Vriese slechts een schoenmaat te kort kwam om zijn inzenden in doel te verlengen. Aan de overkant liet Arbitman een cadeautje van Ngalula liggen, de anders dodelijk efficiënte Westelse spits trapte wild naast. Meteen daarop was het dan toch raak voor Westerlo toen Kaminski zich verkeek op een vrijschop van Farssi en Ngolok de bal die tegen de deklat spatte over de doellijn frommelde. Van een koude douche gesproken. OHL leek echter niet aangeslagen en trok ten aanval: Geraerts was eerst te verrast toen een voorzet-schot van Raymaekers plots in zijn voeten belandde. Iets voorbij het halfuur zette Remacle perfect voor op rechts, maar zowel Ruytinx als Geraerts kregen het leer niet voorbij Deelkens. In de slotfase van de eerste periode kopte Dekelver in de handen van Kaminski, op aangeven van Farssi.

Van Geneugden greep aan de rust in en wisselde Azevedo voor Chuka. Vroeg in de tweede periode zette Remacle zich door, de Waal pegelde van schuin voor doel en Deelkens devieerde de bal met de vingertoppen naast zijn doel. Enkele minuten later probeerde Remacle het nog eens, zijn schot zeilde echter naast. Nog in dat openingskwartier van de tweede helft verkeek Deelkens zich volledig op een vrijschop van De Vriese, nadien volgde een geweldig geharrewar in de Westelse zestien maar de bal raakte niet voorbij de doellijn. De Leuvenaars drukten de bezoekers weg op eigen helft, maar toch bleef het oppassen geblazen. Zo kwam OHL op het uur heel erg goed weg toen Arbitman van dichtbij rakelings naast besloot. Halfweg de tweede helft schudde Deelkens een schitterende reflex uit de mouwen op een knal van Remacle en meteen in de omschakeling trapte Dekelver maar net voorlangs aan de overkant. Twintig minuten voor affluiten bracht de Leuvense druk dan toch eindelijk iets op: De Vriese zette perfect voor naar Chuka en die kopte de gelijkmaker binnen. Tien minuten voor rusten stak Westel nog eens de neus aan het venster: Raymaekers gooide zich in de baan van het schot van Dekelver. In blessuretijd hadden zowel De Petter als Geraerts nog de winning-goal aan de voet.

Op de persconferentie troffen we twee ontgoochelde trainers aan die allebei, terecht, stelden dat er meer had ingezeten voor hun ploeg. "Op basis van de tweede helft kun je niet stellen dat we dat puntje gestolen hebben. Integendeel zelfs, we mogen misschien zelfs aanspraak maken op meer", stelde Van Geneugden die grif toegaf dat Westel beter aan de partij begon. "Zonder dat Westel echt gevaar creëerde. Dat doelpunt viel dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht. Gelukkig kan ik dan refereren naar ons vorig seizoen, toen we vaak in de tweede vijfenveertig minuten op en over de tegenstander gingen. Ik kan mijn jongens echt niets verwijten, ze zijn er vol voor gegaan. Het beste bewijs daarvan is Max, die met een serieuze snijwonde aan het hoofd toch de partij heeft uitgespeeld en meteen na de wedstrijd zelfs even is flauwgevallen. Dat typeert deze ploeg: er altijd voor gaan."

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook
Wedstrijdgegevens
Oud-Heverlee Leuven KVC Westerlo  
Basisopstelling Basisopstelling Doelpunten
    22' Ngolok Evariste 0 - 1
71' Ogbu Derick ´Chuka´ 1 - 1
Invallers Invallers Arbitrage: Joeri Van De Velde
Aantal toeschouwers: 6860
Murprotec