Oefenwedstrijd
RKC Waalwijk - Oud-Heverlee Leuven
1 - 3
Sportpark D'n Donk
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
Ook Nederlandse middenmoter voor Leuvense bijl
03-07-2013 om 23:47 (2588x gelezen)
OHL heeft woensdagavond de eerste echte test van het seizoen met glans doorstaan. Op trainingsstage in het Nederlandse Oisterwijk ontmoette het RKC Waalwijk, het nummer 14 van afgelopen seizoen uit de Nederlandse Eredivisie.

De Leuvenaars schoten meteen sterk uit de startblokken en kwamen al na amper een paar minuten gevaarlijk uit de hoek met schoten van Chuka en Van Goethem. Doelman Van Dijk stond telkens pal. Ook Ibou en Twumasi kregen in de openingsfase kansen, maar zij slaagden er niet in de bal voorbij de RKC-doelman te krijgen. Toch was het de thuisploeg die het eerst wist te scoren. Een krachtig afstandsschot van Romeo Castelen, op het kwartier, was onhoudbaar voor doelman Bailly. Aan de overzijde besloot Thompson zijn vrije trap net naast. De Antwerpenaar schoot daarbij overigens de wedstrijdbal lek.

Even voor het halfuur heerste er een lichte paniekgolf bij de meegereisde Leuvense supporters. Op dat moment moest doelman Bailly redding brengen na een sterk schot van geel-blauw. De Leuvense goalie gaf aan met pijn te kampen. Reservedoelman Nick Gillekens was zijn vervanger. "De wissel van Logan was vooral uit voorzorg", liet Van Geneugden na afloop van de partij optekenen. "Maar het was alvast geen blessure die niet kan worden opgelost door de magische handen van onze medische staff." Vijf minuten voor de rust kwam OHL dan toch langszij. Ibou leverde een vrije trap af op het hoofd van Ngolok, die de bal probleemloos binnenkopte. In de slotfase van de eerste helft probeerde RKC nog via een vrijtrap van Duits, maar het zag de bal naast de kooi van Nick Gillekens belanden.

Na de rust kwam RKC met elf nieuwe namen op de proppen, Van Geneugden behield het vertrouwen in dezelfde elf die de eerste helft geëindigd waren. Zo kopte Kenny Thompson, na een hoekschop van Ibou, al in de openingsfase de 1-2 voorbij testdoelman Somogyi. De Nederlanders voetbalden goed mee in de tweede helft, maar moesten de betere kansen toch aan de Leuvenaars laten. Twintig minuten voor tijd profiteerde testspeler Patrick Twumasi van geharrewar in de zestien om de 1-3-eindcijfers vast te leggen.

"Ik heb een wedstrijd van een behoorlijk niveau gezien", analyseerde Van Geneugden de wedstrijd. "Datgene waar we al enkele dagen op aan het trainen zijn, heb ik bij momenten zeker teruggezien. Voorts speelden we met een goede organisatie, voetbalden al onze jongens op een hoog niveau en liet iedereen zien dat de trainingen op een vlotte manier verteerd zijn. Dat stemt me vrij positief."

Tom Bergs

Gepubliceerd door Tom Bergs
Deel op Facebook
Wedstrijdgegevens
RKC Waalwijk Oud-Heverlee Leuven  
Basisopstelling Basisopstelling Doelpunten
Van Dijk Arjan '45
Lamey Michael '45
Van Mosselveld Frank '45
Cuco Martina '45
Lawrence James '45
Jungschager Peter '45
Braber Robert '45
Duits Sander '45
Schet Damiano '45
Castelen Romeo '45
Beauguel Jean-David '45
 
Bailly Logan '31
Thompson Kenny
Buysens Ludovic
Wijns David
Buekers Cedric Geel: 43'
Van Goethem Kenneth '60
Ngolok Evariste
Sawaneh Ebrahima ´Ibou´ '77
Twumasi Patrick '74
Azevedo Thomas '60
Ogbu Derick ´Chuka´ Geel: 66' '74
 
15' Castelen Romeo 1 - 0
37' Ngolok Evariste 1 - 1
51' Thompson Kenny 1 - 2
71' Twumasi Patrick 1 - 3
Invallers Invallers Arbitrage:
'45   Somogyi Csaba
'45   Apau Mich
'45   Ramlal Newien
'45   Van Weert Ingo
'45   Beers Sjoerd
'45   Huijben Thomas
'45   Andersson Kenny
'45   Sneijder Rodney
'45   Lemke Dennis
'45   Biekman Anthony
'45   Peltzer Jos
'31   Gillekens Nick
'60   Geraerts Karel
'60   Maia Douglas
'74   Brogno Loris
'74   Ruytinx Bjorn
'77   Haidara Zainoul