Oefenwedstrijd
KOSC Wijgmaal - Oud-Heverlee Leuven
0 - 3
Kerkdreef
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
Buren uit Wijgmaal maatje te klein
07-07-2013 om 19:14 (3141x gelezen)
OHL won op het veld van VK Linden met 0-3 cijfers van de buren uit Wijgmaal. Ngolok zorgde voor de 0-1 ruststand. In de tweede periode bouwden Brogno en Buysens de Leuvense voorsprong nog uit.

Coach Van Geneugden bracht twee verschillende elftallen tussen de lijnen op het terrein van VK Linden. "Logisch, na een vermoeiende oefenstage", stelde de Leuvense oefenmeester. Wijgmaal speelde aanvankelijk goed mee, al diende het uiteraard de bal aan de eersteklasser te laten. Tot veel doelgevaar leidde dat echter niet. Ibou probeerde tot twee keer toe in de openingsfase. Eerst kwam hij goed naar binnen en besloot hij op doelman De Boodt, wat later vond de Gambiaan andermaal de Wijgmaalse goalie op zijn weg. Ook Chuka kon, op het halfuur, De Boodt niet verschalken. Meteen daarop moest Lenaerts goed plat op een poging van een erg kwieke Fariat. Tien minuten voor rusten trapte een bedrijvige Ibou een halve meter naast en op slag van rusten zorgde Ngolok, op magistrale wijze, dan toch voor de Leuvense openingstreffer.

Tijdens de rust wisselde Van Geneugden tien jongens. Enkel Pettersson bleef staan, maar die stond later in de partij zijn plaats af aan Cerigioni. OHL begon overigens sterk aan die tweede periode, want Dehond knalde in de openingsminuut op de deklat. Op het uur kwam Brogno goed naar binnen en legde hij simpel binnen. Een kwartier voor affluiten verlengde Buysens een boekschop van Brogno in doel en bracht zo de 0-3 eindcijfers op het bord. In de slotfase toonde doelman Gillekens zijn talent door een pegel van Koekoex uit zijn doel te ranselen.

Coach Van Geneugden toonde zich na afloop gematigd positief. "De weersomstandigheden en de stage maken dat je niet teveel mag verwachten van de jongens", gaf hij mee. "Ik zag goede dingen en minder goede dingen, maar ben vooral blij dat niemand een blessure opliep." De Genkenaar gaf nog mee dat de transfer van Subasic zo goed als rond is en dat ook Maia dicht bij een overgang staat. "Maia moet de concurrentie aangaan met Messoudi." Twumasi, de tester die in de voorbije oefenpartijen een uitstekende indruk liet, was niet aanwezig in Linden.

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook