Oefenwedstrijd
K Lierse SK - Oud-Heverlee Leuven
1 - 1
Gemeentelijk Sportstadion
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
Gelijkspel in gezapige oefenpartij
10-07-2013 om 21:51 (2816x gelezen)
OHL leek in Tongerlo lang op weg naar een 0-1 overwinning tegen SK Lierse, na een doelpunt van Cerigioni in de eerste helft. In de slotminuut besliste de ingevallen Dolly Menga daar met een knappe treffer echter anders over.

De Leuvenaars startten uitstekend aan de partij: Ibou kwam goed naar binnen en drukte dan af, doelman Goris tikte in hoekschop. Nadien ging de wedstrijd goed op en neer, zonder dat één van beide ploegen kansen creëerde. In de slotfase van de eerste periode dreigde OHL twee keer. Eerst legde Ibou na een snelle doorbraak goed af voor Cerigioni en de Limburger trapte mooi overhoeks binnen. Meteen daarop draaiden beide aanvallers de rollen om. Deze keer bediende Cerigioni zijn maatje Ibou, de Gambiaan kon net niet afdrukken in de zestienmeter.

Coach Van Geneugden bracht in de tweede helft hetzelfde elftal aan de aftrap. Opnieuw startte OHL sterk met Ibou die doelman Goris tussen de benen wilde spelen. De Lierse goalie had dat echter doorzien en hield Ibou van de 0-2. Op het uur onderscheidde Goris zich andermaal, nu redde hij knap op een zware uithaal van Petterson. Meteen daarop stak Thompson gepast binnendoor voor Ibou, Goris bracht redding met het lichaam. Ruim een kwartier voor affluiten haalde Buysens de net ingevallen Menga neer in de zestienmeter. De scheidsrechter floot voor strafschop. "Ik denk niet dat het effectief een elfmeter was", stelde Van Geneugden na de wedstrijd. Vercauteren nam zijn verantwoordelijkheid, maar Bailly pakte in twee tijden klemvast. In de slotminuten bracht Menga zijn ploeg alsnog langszij: Losada bediende Menga en die buffelde staalhard voorbij Bailly.

Van Geneugden toonde zich tevreden over de prestatie van zijn jongens. "De staat van het veld maakte goed voetbal onmogelijk. Jammer", stelde de Leuvense oefenmeester. Hij loofde de goede organisatie. "We probeerden een ander systeem uit en in de eerste periode lieten we ons nog een paar keer betrappen op een foutje, maar in de tweede helft gaven we niets weg. Lierse vond geen oplossing. Net daarom is het jammer dat we door concentratieverlies in de slotfase toch nog een doelpunt slikten. Deze oefenwedstrijd is opnieuw een goede stap in de goede richting. Al kan ik niet anders dan toegeven dat er nog werk aan de winkel is."

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook