Oefenwedstrijd
SC Heerenveen - Oud-Heverlee Leuven
2 - 1
Read Swart-complex
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
OHL verliest, Vanaudenaerde valt geblesseerd uit
16-07-2013 om 21:08 (4610x gelezen)
OHL verloor met 2-1 van het Friese Heerenveen. De Leuvenaars kwamen vroeg in de partij op voorsprong via Maia. Net voor de rust strafte Finnbogason dom balverlies af. Vroeg in de tweede periode zette Savic de 2-1 eindstand op het bord. Twintig minuten voor affluiten, diende Vanaudenaerde het veld te verlaten na een duel ter hoogte van de zestienmeter. Gunt moest met de ambulance worden afgevoerd.

Serieuze paniek uiteraard meteen na de wedstrijd, toen de ambulance Vanaudenaerde nog diende af te voeren. Coach Van Geneugden was er het hart van in: "We vrezen het ergste. Onwaarschijnlijk dat we dit nog maar eens moeten meemaken", verwees de Leuvense coach naar eerdere pechvogels zoals Vermeiren, Vastmans, Raymaekers, Ruytinx en Van Goethem. Later op de avond sijpelden er iets betere berichten door. Een eerste diagnose wijst eerder op een barst dan op een breuk. Maar het gaat uiteraard om een voorlopige diagnose die nog dient bevestigd te worden.

Over de partij toonde Van Geneugden zich heel tevreden. "In de eerste periode gaven we niets weg en staken we zelf enkele knappe acties in elkaar. Een van die acties leidden tot het doelpunt van Maia. Door een individuele fout slikten we net voor rusten de gelijkmaker en dat is uiteraard balen."

Vroeg in de tweede periode zette Savic de 2-1 eindstand al op het bord. "Iets te makkelijk toch", merkte Van Geneugden op. "Toch voetbalden we nog steeds goed mee. Toen op de 70ste minuut Gunt van het veld moest, zakte het allemaal wat in mekaar. Maar dat lijkt me niet meer dan logisch als de spelers een ziekenwagen achter het doel zien staan voor hun maat." De Limburger verraste door Ogunjimi 20 minuten te laten opdraven. "Die jongen moet mee het bad in. Hij liet meteen zien dat hij bepalend kan zijn in een wedstrijd."

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook