Oefenwedstrijd
KHO Stade Bierbeek - Oud-Heverlee Leuven
0 - 9
Gemeentelijk Stadion
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
Gemengd OHL haalt zwaar uit
19-07-2013 om 20:47 (2930x gelezen)
OHL versloeg de buren uit Bierbeek met zware 0-9 cijfers. Dessers was de man van de wedstrijd, de Leuvense belofte scoorde liefst vier keer. Brogno trof drie keer raak. Verbist viel geblesseerd uit na een trap tegen de enkel. Er wordt gevreesd dat de ligamenten geraakt zijn.

Coach Van Geneugden bracht een gemengd elftal in de wei: spelers van de A-kern aangevuld met enkele beloften. Logisch, als je weet dat OHL morgenavond in eigen stadion het Franse Troyes partij geeft. De Leuvenaars startten erg sterk, want halfweg de eerste periode stonden ze al 0-4 voor. Vroeg in de partij opende Verbist de score, nadat Brogno tegen de paal had getrapt. Meteen daarop kopte Dessers, op voorzet van Verbist, tegen de staak. Uitstel van executie, want op het kwartier knikte Dessers een gemeten voorzet van Verbist voorbij doelman Bogemans. Halfweg de eerste periode strafte Brogno balverlies van de thuisploeg af en een minuutje later legde Verschueren de 0-4 binnen. Nog voor het halfuur zette Dessers de forfaitscore op het bord. Kort daarop liet Brogno de 0-6 liggen op aangeven van een alomtegenwoordige Dessers. Brogno zette zijn misser vijf minuten later recht: doelman Bogemans haakte Brogno in de zestienmeter en die zette de elfmeter simpel om.

In een meer evenwichtige tweede helft bracht Dessers zijn ploeg al snel op 0-7, op aangeven van de ingevallen Houben. Op het uur rondde Brogno een knappe Leuvense actie heel koel af. Halfweg de tweede helft diende doelman Vits, die aan de rust Gillekens was komen vervangen, Vliers van de eerredder te houden. Een kwartier voor affluiten scoorde Dessers zijn vierde doelpunt van de avond, nadat hij de bal had onderschept. In de slotminuten liet Dessers na om de dubbele cijfers op het bord te zetten.

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook