Oefenwedstrijd
Oud-Heverlee Leuven - Troyes AC
0 - 1
Eneco Stadion
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag Achteraf
Geslaagde generale repetitie ondanks verlies
20-07-2013 om 21:00 (3508x gelezen)
OHL kon niet voor de apotheose zorgen na een geslaagde fandag. In de galawedstrijd tegen het Franse Troyes AC verloren de Leuvenaars met het kleinste verschil. Toch kun je van een geslaagde generale repetitie spreken. De thuisploeg toonde zich in het grootste gedeelte van de wedstrijd minstens de evenknie van de Fransen, forceerde de beste kansen maar liet zich ringeloren op een stilstaande fase. Coach Van Geneugden heeft nog een week om de laatste details goed te krijgen.

Robson raakte niet klaar voor de galawedstrijd tegen Troyes en Bailly blesseerde zich lichtjes tijdens de opwarming. Bastiaens en Lenaerts draafden in hun plaats op. "Robson sukkelt met een contractuur en Bailly met een schouderblessure. Op zich niets ernstigs, maar ik wilde met beide jongens geen risico nemen", aldus Van Geneugden.

De bezoekers kwamen het best uit de startblokken. In de openingsfase diende Lenaerts attent te reageren op een knal van Darbiou. Nog in het openingskwartier week een vrijschop van Nivet via een OHL-lichaam maar net naast doel. Halfweg de eerste periode herstelde OHL het evenwicht en op het halfuur resulteerde dat in de eerste kans: Dehond knalde in de vlucht, zijn schot strandde tegen de paal. Vijf minuten later haalde Dehond net niet zwaar genoeg uit aan de rand van de zestienmeter, na een schitterende opening van Subasic. Meteen daarop stak Ngolok binnendoor voor Cerigioni, die trapte eerst op het lichaam van doelman Dreyer en besloot in de rebound in het zijnet. Kort voor rusten zag scheidsrechter Verboomen, tot ontzetting van Buysens, een strafschopfout op Gimbert. Nivet zette zich achter de bal en knalde op Lenaerts. De strafschop diende echter opnieuw genomen te worden, Lenaerts redde andermaal de elfmeter van Nivet.

Van Geneugden wisselde tijdens de rust Bastiaens en Dehond voor Messoudi en Ogunjimi. OHL bleef voor de beste kansen zorgen. Vroeg in die tweede helft stormde Cerigioni alleen af op doelman Dreyer, de Limburger knalde op het lichaam van de Fransman en Ogunjimi deed in de rebound net hetzelfde. Nog voor het uur legde Messoudi uitstekend terug op Ogunjimi, de OHL-aanwinst haalde zwaar uit en Dreyer bracht redding met het lichaam. Op het uur toonde Dreyer zich bij de pinken toen een vrijschop van Ibou bijna in doel viel, de bezoekende doelman tikte over de deklat. Net op het moment dat OHL op weg leek naar de openingstreffer sloegen de Fransen toe: een hoekschop schoot door en Ngoyi trapte van dichtbij voorbij Lenaerts. Nadien wisselde Van Geneugden enkele jongens en viel de samenhang weg. De Fransen controleerden het laatste kwart van de wedstrijd en hun overwinning kwam niet meer in gevaar. In de slotseconden was de ingevallen Ruytinx nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van El Toro stierf in het zijnet en ook Ngolok kon met het hoofd een nederlaag niet vermijden.

"Ik ben uiteraard ontgoocheld over het resultaat", liet Van Geneugden na de partij optekenen. "Maar ik heb wel een goed gevoel bij ons veldspel. We creëerden genoeg kansen om 2 of zelfs 3 keer te scoren. Uiteraard is het jammer dat je op zo'n lullige manier een doelpunt slikt. Een positionele fout op een stilstaande fase", pufte Van Geneugden. In de tweede helft voetbalde Van Geneugden met een ander systeem. "Ik bracht Ogunjimi en Messoudi na de rust en dat leidde tot enkele uitstekende kansen. We hadden zeker meer verdiend", blies Van Geneugden. "En toch is dit een mooie afsluiter van een geslaagde dag en van een goede voorbereiding. Al staat of valt die bij de uitslag van je eerste drie competitiewedstrijden", beseft Van Geneugden.

Stef Peuskens
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook