Oefenwedstrijd
R. Antwerp FC - Oud-Heverlee Leuven
4 - 2
Bosuilstadion
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
OHL onderuit tegen goed geoliede machine
13-07-2013 om 21:54 (5662x gelezen)
In het voor OHL historische Bosuilstadion hadden de Leuvense supporters zaterdagavond maar weinig reden tot vieren. Tegen een enthousiast en goed georganiseerd Antwerp gingen onze jongens uiteindelijk met 4-2 de boot in.

OHL liet de betere kansen van de eerste periode aan de thuisploeg. Dat toonde met een fraaie kopbal van Bostock meteen dat het menens was. Doelpunt Lenaerts moest tussenbeide komen om een vroege treffer te voorkomen. Ook Emrullah Guvenš bewees over een sterk schot te beschikken. Opnieuw moest Lenaerts zijn kunnen bewijzen. Op dat moment spelen we slechts vijf minuten. Op het kwartier een loeihard schot van diezelfde Guvenš. Ditmaal had onze doelman geen verhaal en kwam Antwerp op voorsprong. Antwerp bleef de gevaarlijkste ploeg met schoten van Tano en de inmiddels gevreesde Guvenš. Wie anders dan Belgisch/Turkse aanvaller bezorgde de Antwerpenaren voorbij het halfuur een tweede treffer. Vlak voor rusten wist de tweedeklasser zelfs een derde maal te scoren. Via een hoekschop kwam de bal in de voeten van Seppe Kil terecht. Die haalde stevig uit en bracht de bordjes aan de koffie op 3-0.

Coach Van Geneugden besefte dat het tijd was voor verandering en bracht aan de rust vijf nieuwe namen in. Twee daarvan zorgden al vrij snel voor gevaar. Eerst moest doelman Bjorn Sengier met de voet redding brengen na een bal van Cerigioni en wat later moest de Antwerpdoelman zijn vingertoppen strekken om een vrije trap van Ibou alsnog in hoekschop te werken. OHL leek duidelijk ge´nspireerd door de kansen die het plots creëerde. Alessandro Cerigioni zorgde al op het uur voor de tegentreffer. Amper vijf minuten later maakte diezelfde Cerigioni zelfs een tweede treffer, nadat eerst Ibou op doelman Sengier besloot. In het slotkwartier schoot de ploeg van de onlangs bij OHL vertrokken Jonas De Roeck plots opnieuw wakker. Zo diepte Tano de score twaalf minuten voor tijd verder uit tot 4-2.

Meer doelpunten vielen er niet te noteren in een partij waar onze jongens vermoedelijk de tol moesten betalen voor het zware voorbereidingsschema van de voorbije weken.

Tom Bergs


Gepubliceerd door Tom Bergs
Deel op Facebook