Oefenwedstrijd
Anorthosis Famagusta - Oud-Heverlee Leuven
2 - 2
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
OHL houdt Cypriotische vice-kampioen in bedwang
04-07-2013 om 21:51 (2690x gelezen)
OHL speelde vanavond in het Nederlandse Loenen 2-2 gelijk tegen Anorthosis Famagusta. Tegen de zeer opportunistische Cyprioten kwam OHL 2x op achterstand, telkens op stilstaande fase, maar in 2e helft werd de achterstand goed gemaakt na een kopbaldoelpunt van Douglas Maia en een schitterende vrije trap van Patrick Twumasi.

OHL begon goed aan de wedstrijd, maar miste scherpte in de zestien. Cerigioni vond al snel de bezoekende doelman op zijn weg en kon later in de eerste helft een te korte terugspeelbal net niet voldoende onderscheppen, terwijl Geraerts en Maia niet overtuigend genoeg op doel trapten. Bij Famagusta had men minder nodig om de weg naar de netten te vinden: na 20 minuten was de eerste maal voor het doel van Yves Lenaerts goed voor de 1-0 toen Rezek op een corner overhoeks in de winkelhaak kopte. Beide defensies, waar bij OHL voor het eerst Tom Pettersson in mee speelde, hielden nadien vooral het overwicht op de aanvallers, zodat 1-0 de ruststand was.

In de 2e helft kwam OHL al snel op gelijke hoogte na een knappe aanval. Ben Yagan hield zijn tegenstrevers even aan de praat met een individuele actie, legde vervolgens breed naar Gunther Vanaudenaerde en die zijn strakke voorzet werd in de 52e minuut aan de 2e paal binnen gekopt door Douglas Maia.
Nadien werd de partij veel bitsiger met enkele stevige duels en vrije trappen langs beide kanten tot gevolg. Bij Famagusta had men weer niet veel nodig om te scoren: een vrije trap werd in de 57e minuut door Andic buiten het bereik van Yves Lenaerts in de kruising gekruld. OHL bleef echter niet bij te pakken zitten en trok ten aanval maar vond telkens de doelman op zijn weg. Vooral op enkele goed gerichte vrije trappen van Twumasi kon de doelman zich onderscheiden. De laatste vrije trap van Twumasi was echter de goede: zijn bal ging uiterst zuiver de kruising in en zorgde voor een terechte gelijkmaker.
In het slot vielen nog enkele kansen te noteren, maar doelpunten bleven uit zodat 2-2 de eindstand werd.

OHL zette een puike prestatie neer tegen de voorlopig beste tegenstrever van deze voorbereiding en kan met een goed gevoel de stage morgen afsluiten.

Tim De Pauw
Gepubliceerd door Tim De Pauw
Deel op Facebook