Oefenwedstrijd
Eendracht Aalst - Oud-Heverlee Leuven
2 - 0
Pierre Cornelisstadion
Voorbeschouwing Wedstrijdverslag
OHL verliest eerste oefenpot
23-04-2014 om 21:05 (2433x gelezen)
OHL verloor met 2-0 op het veld van tweedeklasser Eendracht Aalst. Na amper 22 minuten stond die eindstand al op het bord.

Net voorbij het kwartier lukte Janssens het openingsdoelpunt. Vijf minuten later verdubbelde Van Damme de Oost-Vlaamse voorsprong. Nochtans had Kostovski in de openingsfase de 0-1 aan het hoofd, op een gemeten voorzet van Vanaudenaerde. De Macedoniër miste echter de huizenhoge kans.

Vroeg in de tweede helft duwde doelman Vanderhoeven de bal over zijn kooi na een listig lobje van Croux. OHL zette wat meer druk dan in de eerste helft, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet echt. Een kwartier voor affluiten, moest Vanderhoeven wel bij de pinken zijn op een schot van Subasic. In de slotfase kwam Dessers goed naar binnen, maar de Limburger trapte dan iets te zwak in de handen van de Aalsterse doelman. Wat later trapte Dessers van dichtbij een half metertje over doel op aangeven van Fixelles.

Vrijdagmiddag neemt OHL het in het eigen Den Dreef op tegen Lierse. Die tweede oefenpot als voorbereiding op de eindronde wordt gespeeld met gesloten deuren.

Ondanks de nederlaag toonde coach Ivan Leko zich redelijk positief. "Ik zag wat ik wou zien. Al mag het uiteraard altijd iets meer zijn", grijnsde de Kroaat. "Het is belangrijk om een aantal jongens die minder aan spelen toe kwamen en wat jongeren te laten voetballen op het veld van een tweedeklasser. We spelen straks zes wedstrijden op het scherp van de snee in achttien dagen. We zullen iedereen nodig hebben en net daarom ben ik blij dat een aantal jongens wedstrijdritme konden opdoen."

Donderdag om 10u30 wordt er getraind. Ook vrijdag om 10u30 blaast Leko verzamelen. Bedoeling is om de jongens die niet voetbalden op Aalst vrijdag te laten spelen tegen Lierse.

Mo Messoudi sukkelt met een blessure aan de quadriceps en zal nog een tijdje out zijn. Jovan Kostovski kreeg in de eerste helft op Aalst een trap tegen de achillespees. De komende dagen moet de ernst van die blessure blijken.

Stef Peuskens

OHL speelde met: Lenaerts, Vanaudenaerde, Buyssens (Bastiaens), Raymaekers, Subasic, Croux (60'Fixelles), Wijns, Geraerts, Van Eenoo (46'Bracke), Yagan (74'Cools), Kostovski (28'Dessers).
Gepubliceerd door Stef Peuskens
Deel op Facebook